De topless protestgroep Femen werd opgericht in de Oekraïne in 2008. Nu is het een wereldwijde beweging, en zetten meer dan driehonderd vrouwen zich in voor deze halfnaakte revolutie. Hun voorstanders zeggen dat ze dappere activisten zijn die alle mogelijke middelen aangrijpen om hun punt te maken. Tegenstanders vinden dat ze met hun tactieken de strijd voor de gelijkheid van de vrouw juist tegenwerken.
Om erachter te komen waarom deze vrouwen hun tieten laten zien in de naam van feminisme, liep VICE een weekendje mee met de Franse tak van Femen, en filmden we de groep terwijl ze zich voorbereidden op één van hun meest recente acties: een topless demonstratie tegen neonazi’s.
Lees hier meer over Femen:  De Egyptische feministe Aliaa werd gekidnapt omdat ze naakt poseerde

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]

No Comments

  1. Ik vind het vreemd dat radicale groepen hun denkwijzen nog steeds opdringen door middel van agressie. Zo werken ze de mislukking in de hand. Het wekt irritatie op in plaats van begrip. Aanvallen en provoceren kan hoogstens leiden tot acceptatie. Zoals homo’s dat in Nederland bereikt lijken hebben. Maar acceptatie is iets anders dan begrip. Want ik denk dat wanneer een (kortzichtige) hetero twee mannen of twee vrouwen hand in hand ziet lopen of ziet zoenen de aandacht nog altijd naar het accepteren van het afwijken gaat in plaats van naar het zien en begrijpen van de liefde.
    Deze documentaire is een reflectie van de huidige tijd. Veel aandachteisers zijn doorgeslagen in gekte en de oprechtheid is ver te zoeken.
    Jonge mensen die hopeloos zoeken naar iets waar ze voor kunnen vechten om zich belangrijk te voelen. Ik vraag me af of het ideaal in hun hart zit of dat de zoektocht naar sensatie in hun hart zit.
    Waarom laten die meisjes niet zien dat ze kennis en gevoel hebben in plaats van leeghoofdig van zich af te schreeuwen, op deze manier dwing je bij mij geen respect af. En ik ben een (lesbische) jonge vrouw.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *