Hoe Durven Ze: 1. Elke week bankencrisis

Enige tijd geleden plaatsten we de documentaire De Madammen Van Mathilde van de Belgische documentairemaker Pieter De Vos en nu is De Vos terug met de documentaire webreeks ‘Hoe Durven Ze’ dat gebaseerd is opd e bestseller “Hoe Durven Ze – De euro, de crisis en de grote hold-up” van Peter Mertens. ‘Hoe Durven Ze’ gaat op zoek naar de winnaars en verliezers van de eurocrisis. Met bovenal de vraag: welk Europa willen we?
De eerste aflevering begint met het vallen van de eerste dominosteen en er globaal een kredietcrisis uitbrak die ons bijna neer bracht. Veel te dure leningen die werden verstrekt. Wat gebeurde er en waarom blijven de grote hervormingen van de bankensector uit? Een recente moderne webserie van een onderwerp wat ons allemaal aangaat. Met interviews in Griekenland, Spanje, België en Duitsland met burgers, economen, journalisten. Ingeborg Beugel en Joris Luyendijk verzorgen de Nederlandse inbreng voor deze documentaire.
Een productie van het Belgische documentaire collectief docwerkers.be, op hun website zijn trouwens al hun films te bekijken.

[divider/]
[tab:Vimeo versie]
httpvh://vimeo.com/66462579
[tab:Youtube versie]
httpvh://youtu.be/kSLxTttHzC4
[tab:END]

[divider/]