Fever

Kleine en Jimmy zijn twee Antilliaanse vrienden die een droom hebben: het opzetten van een motorclub. Gedurende een jaar volgde documentairemaakster Debbie Kleijn de Antilliaanse vrienden terwijl ze proberen hun eigen motorclub, genaamd Black Jack, op te bouwen in Rotterdam.
De documentaire geeft een unieke blik in deze wereld, waarin het draait om motoren en snelheid. Of zoals Jimmy het verwoordt: “Wij houden niet van langzaam, wij houden van snelheid. Wij hebben heel veel ADHD in onze body.” Maar een motorclub brengt ook regels met zich mee, iets waar niet iedereen het mee eens is. Kleine, president van de club, probeert zijn motorfamilie bijeen te houden, maar zoveel motoren, zoveel meningen.
De documentaire zou september 2013 in première gaan op het Nederlands Film Festival, maar daar staken destijds een aantal leden van de motorclub een stokje voor. Vier leden drongen toen de zaal binnen om de vertoning van de documentaire te verhinderen. De docu is daarna niet meer vertoond op het Nederlands Film Festival, omdat de omroep bang was dat een aantal van de leden gewapend zouden zijn. Je raad het nooit, maar de docu is inmiddels wel online te zien 😉


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1227568″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1227568″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Cojbv3MTJHQ
[tab:END]
[divider/]