56 up

In 1964 interviewde Michael Apted een groep van 7 jaar oude kinderen voor de spraakmakende documentaire 7 UP. Hierna bezocht hij hen elke 7 jaar en creëerde daarmee de langst lopende documentaire reeks uit de filmgeschiedenis. 56 Up is alweer het achtste deel uit de documentaire reeks.
Het was een momentopname van de toekomst van Engeland. Een groep kinderen van 7 jaar oud, uit verschillende lagen van de bevolking, werd gevraagd naar hun kijk op het leven, maatschappij en cultuur. Ze vertelden over hun dromen en wensen. 7 Up was het begin van één van de meest toonaangevende sociologische experimenten die op film is vastgelegd.
Regisseur Michael Apted merkt dat de hoofdpersonen, nu ze 56 zijn, voorafgaand aan de opnames meer nadenken over wat ze willen vertellen en ze zijn daardoor verrassender en losser in wat ze laten zien van zichzelf dan in eerdere afleveringen. De Up-serie toont iets dat normaal moeilijk te verbeelden is: het verstrijken van de tijd. Je ziet de modes en relaties veranderen; alleen de klassenverschillen zijn schijnbaar onverwoestbaar.


[divider/]
[tab:Deel 1]
[vpro-gemist id=”VPWON_1245315″]
[tab:Deel 2]
[vpro-gemist id=”VPWON_1245316″]
[tab:Deel 3]
Deel 3/3 > Woensdag 8 juli, 23.45 uur NPO 2
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=f-U6RfKVzCs

[tab:END]
[divider/]
[yabp 7]