Om jonge, talentvolle filmmakers nog meer te stimuleren om films en documentaires over eten te maken, lanceert het Food Film Festival dit jaar een wereldwijd netwerk van food- en filmfestivals. Daarnaast worden er voor het eerst awards aan de beste foodfilms uitgereikt. Hiermee stimuleert het festival het binnenstebuiten keren van het voedselsysteem met de camera.
Het FFF vroeg de twee jonge filmmakers Tjebbe Venema (28) en Florence Bouvy (21) om de verhalen achter de ingrediënten uit het FFF Restaurant vast te leggen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot drie mini documentaires over haantjes, vis en asperges. Waar komt de groente, het vlees en de vis op het Food Film Festival vandaan? Wie maakt het, hoe wordt het gevangen, geslacht en hoe smaakt het? Waarom willen de FFF-chefs zo graag met deze ingrediënten werken?
Dit drieluik aan verhalen wordt vanaf vandaag op deze website vertoond en een compilatie van de drie films zal in het FFF Restaurant worden afgespeeld. Zo zien gasten terwijl ze eten waar dit eten vandaan komt en geeft het FFF een nieuwe dimensie aan het diner.
Meer informatie over het Food Film Festival wat morgen begint kan je hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/94032763
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

Door docunet

0 gedachte over “FFF Minidocu – Leghaantjes”
  1. Geestige serie minidocu’s, bijzonder interessant om te zien hoe kleine initiatieven als deze toch iets bij proberen te dragen en tegen de massaconsumptie ingaat. We hebben een voedselcultuur gecreëerd waarbij het normaal is om 2kg kipfilet voor 5,-€ te kopen en we “verse zalm” uit de supermarkt wordt beschouwd als luxe, terwijl die zalm smaakt naar modder en antibiotica. Persoonlijk vind ik dit soort tegeninitiatieven fantastisch, helaas dat het om bovenstaande reden op grotere schaal niet haalbaar is…
    Het is overigens de moeite waard om aan het eind van de docu even door te klikken naar asperges, waar een man in beeld komt die het grootste deel van onze maatschappij zou classificeren als “een beetje gek”, maar die in de kern eigenlijk wel gelijk heeft. Bovendien kan gebrek aan liefde voor zijn vak hem niet verweten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *