The Field: Geweld, hip hop en hoop in Chicago!

De Amerikaanse stad Chicago, in het verleden bekend als de ‘Windy City’, staat tegenwoordig beter bekend als ‘Chiraq’. Deze bijnaam, die bedacht werd door plaatselijke rappers, slaat op het hoge aantal moorden in de stad. Met zo’n 4265 moorden tussen 2003 en 2011 lag dit aantal bijna even hoog als het aantal vermoorde Amerikanen in geheel Irak in dezelfde periode.
Op New York en Los Angelos is Chicago/Chiraq de grootste stad van de VS en heeft een enorme plaatselijke muziekindustrie. In de documentaire komen de populairste artiesten van Chicago aan het woord en vertellen over het geweld dat hun omringt. De stad, die ook nog eens zo’n 12.000 daklozen heeft, verloor de afgelopen jaren dan ook enorm veel bevolking. Massaal verlaten de Afrikaans- Amerikaanse bevolking de buitenwijken van Chicago om te ontsnappen aan het geweld. Toch zien we in deze documentaire dat er ook genoeg mensen achterblijven die hoop halen uit muziek ondanks de harde realiteit van hun omgeving.
Ondanks de hoop die muziek kan geven werden twee jongens uit deze documentaire nog vermoord voordat de documentaire zelf uitkwam.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=MVTi8Yut3XM
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]