Gewoon omdat ik anders ben

Ondanks hun beperkingen storten de voetballers van het De Panters uit Vianen zich vol overgave op de bal. Beperkingen als slechtziend, autisme en epilepsie lijken dan opeens geen rol meer te spelen. Documentairemaakster Mirjam Aakster volgde 5 jaar lang het voetbalteam van haar zoontje en maakte er een boeiende documentaire over met grappige, boeiende, dramatische en hartverwarmende momenten.
Op initiatief van twee vaders, Frits Westervoorde en Marc de Visser, bestaat het G-team de Panters nu ruim vijf jaar. De Panters zijn inmiddels helemaal geïntegreerd binnen de Brederodes en nemen deel aan de G-competitie van de KNVB. Voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Ze kunnen moeilijk meekomen in bijvoorbeeld een ‘regulier’ voetbalteam. Ouders zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om deze kinderen te laten sporten. Soms zijn ouders bang om hun kind aan te melden voor een zogenaamd G-team, ze vinden dit stigmatiserend.
Doel van deze documentaire is om het G-voetbal verder te promoten en kinderen met een beperking op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Daarnaast laat de documentaire zien dat het belang van sport en met name het spelplezier, het spelen in teamverband, het ‘mee’ kunnen komen essentieel is. Hierbij speelt ook het sociale aspect een rol, kinderen die bijvoorbeeld buiten hun woonplaats naar het speciaal onderwijs gaan missen vaak de aansluiting met vriendjes uit de buurt. Nu ontmoeten ze elkaar bij de voetbalclub.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”REG_REGU_RTV1160766″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”REG_REGU_RTV1160766″]
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/92728612
[tab:END]
[divider/]