Recensie: The Boys: The Sherman Brothers Story (2009)

Misschien zegt de naam “The Sherman Brothers” de meeste mensen niets, toch is de kans dat ze hun werk wel kennen. Ze waren verantwoordelijk voor de muziek in vele Disney films waaronder Mary Poppins, Jungle Book, Winnie the Pooh films. Hun muziek staat bekend om de vrolijkheid, maar achter de schermen hadden de twee serieuze problemen.


[divider /]

[onethird]
[onethird]

The Boys: The Sherman Brothers Story

[viceadd300x250]

Op defilmkijker.com vind je al jaren lang de meest uitgebreide recensies van nieuwe speelfilms en documentaires.

[divider/]
[button14 linktarget=”_blank” url=”https://documentairenet.nl/nieuws/recensies/de-filmkijker/” titel=”Meer Recensies van De Filmkijker “]
[button14 linktarget=”_blank” url=”https://documentairenet.nl/nieuws/recensies/” titel=”Overzicht van alle recensies”]
[divider/]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] Misschien zegt de naam “The Sherman Brothers” de meeste mensen niets, toch is de kans dat ze hun werk wel kennen. Ze waren verantwoordelijk voor de muziek in vele Disney films waaronder Mary Poppins, Jungle Book, Winnie the Pooh films. Maar ook losse nummers als “It’s a Small World” of “Chitty Chitty Bang”. Als je kijkt naar de muziek die de twee broers geschreven hebben is het een indrukwekkende lijst. Hun muziek staat bekend om de vrolijkheid, maar achter de schermen hadden de twee serieuze problemen. [/inleidingnieuws]

Die problemen zorgden er uiteindelijk voor dat de twee niet meer met elkaar wilden spreken en Robert Sherman (de oudste) zelfs verhuisde naar Engeland. De kinderen van de broers wilden graag weten wat er tussen de twee gebeurd was en besloten een documentaire over ze te maken. Daarbij wordt er naar hun hele carrière gekeken, vanaf het moment dat ze kaartjes voor optredens aan de kinderen in de buurt verkochten tot hun samenwerking met Walt Disney en de periode daarna. Met interviews met beide broers, maar ook met andere mensen waarmee ze samen werkten komen veel aspecten aan bod.

De documentaire slaagt er in om die informatie duidelijk in beeld te brengen en te laten zien wat een indrukwekkend leven beide mannen gehad hebben, maar ook de frustratie en pijn die er achter schuil ging. Helaas heeft hun aanstekelijke, vrolijke muziek er niet voor gezorgd dat de twee ook daar naar leefden. Ook al werkten de twee nog regelmatig samen, toch waren ze op sociaal vlak totaal van elkaar vervreemd. The Boys is daarmee een documentaire die iets bloot weet te leggen wat je totaal niet verwacht en daarom het kijken meer dan waard.

Score: 9

[two]

[/two] [two_last]
[/two_last]
[/twothirds_last]

[divider /]