Het Gerson Anti Kanker Dieet

The Gerson Miracle, zoals deze documentaire oorspronkelijk heet, laat veel van de elementen zien van de Gerson anti kanker therapie. Max Gerson, een Duitse arts (1881-1959) ontwikkelde een therapie op basis van vers fruit en rauw voedsel, zoals het voedingspatroon van onze verre voorouders geweest moet zijn. Op dat moment leed hij zelf aan ernstige migraine en daarvan wilde hij genezen. Hij genas inderdaad volledig van deze aandoening. Dit sterkte hem in de overtuiging dat ook andere (ernstige) ziektes te genezen zouden moeten zijn door een natuurlijke voeding zoals tuberculose, hersenvliesontsteking, arteriosclerose, artritis, en vanaf 1928 kanker.
Hij kreeg in de jaren twintig zelfs internationale bekendheid door zijn voedingstherapie bij tuberculose, waarbij uitzonderlijk veel patiënten zijn genezen. (Gerson-Sauerbruch-methode). Gerson is later naar Amerika gegaan, waar hij eerst met open armen werd ontvangen en later werd belasterd, zoals men dat ook in deze tijd vaak weer ziet gebeuren.
Gerson was van mening dat bij chronische ziekten de uitscheiding van keukenzout is verstoord, waarbij veel kalium wordt verloren uit de lichaamscellen, terwijl te veel natrium wordt opgenomen en vastgehouden. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld oedeem, want de huidige voeding bevat te veel zout en te weinig kalium. Als men zich op een natuurlijke manier voedt, dus de planten nuttigt die op een natuurlijke manier zijn verbouwd, onbewerkt en niet gekookt, zonder gifstoffen en kunstmest, dan krijgt het lichaam precies de juiste verhouding van kalium en natrium binnen.
Diverse onderzoeken van de gersonkuur leverden op dat deze in het geheel niet hielp kanker te genezen, maar integendeel soms de dood onnodig bespoedigde. Sommige van deze studies met negatief resultaat werden gedaan door personen die Gerson gunstig gezind waren. Toch zijn er ook succesverhalen en is het Gerson dieet nog steeds wereldwijd populair.

Om discussie te voorkomen: Ik heb zelf deze documentaire niet bekeken, ben verder ook niet bekend met het Gerson dieet en beweer ook niet dat dit Gerson dieet werkt. Bekijk de documentaire en oordeel zelf.


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=y6l84pQ1Pxk
[tab:Trailer]
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]