Het herstel dat nooit gebeurde: twee jaar na orkaan Sandy

In de nacht van 29 oktober op 30 oktober van 2012 bereikte de orkaan Sandy de oostkust van de Verenigde Staten. Ondanks dat er in New York meer dan 370.000 mensen geevacueerd werden waren er 37 dodelijke slachtoffers als gevolg van de orkaan en de totale schade voor New York werd een maand na de orkaan berekend op 42 miljard dollar. Nu twee jaar na orkaan Sandy worstelen tienduizenden New Yorkers nog steeds met de nasleep van de orkaan. Veel huizen die volledig verwoest waren, zijn nog steeds niet hersteld.
De slachtoffers wachten op geld van NYC Build it Back om hun leven opnieuw op te bouwen. Dit financieringsprogramma werd opgezet door Michael Bloomberg, de toenmalige burgemeester van New York, om de twee miljard dollar die aan het goede doel werd gedoneerd in te zetten voor de heropbouw van de regio. Tot voor kort worstelde het programma met een onhandelbare bureaucratische situatie en in januari was er nog steeds niets gebouwd.
VICE News sprak met de mensen die twee jaar geleden door de orkaan werden getroffen, daarnaast wordt in de documentaire onderzocht wat er gedaan wordt om New York’s kustgemeenschap weer op te bouwen en te beschermen voor toekomstige orkanen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=cWxCf1AvK4Q
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]