Brandpunt Reporter: De ramp met de MH17

Brandpunt Reporter onderzoekt de ramp met de MH17. In juli verloren 298 inzittenden, onder wie 196 landgenoten het leven, in Oekraïne bij de crash van vlucht MH17. Het toestel kwam naar beneden in oorlogsgebied waar door Rusland gesteunde separatisten en het nationale leger elkaar bevechten.
Vast staat inmiddels dat het toestel van Malaysia Airlines niet door een technisch mankement of ongeluk neerstortte. Er was sprake van “voorwerpen die met hoge energie het vliegtuig doorboorden” schreef de Onderzoeksraad in haar voorlopige rapport. Maar wie verantwoordelijk is, moet nader worden onderzocht. En er bleven meer vragen onbeantwoord: Was het een vergissing, of was er opzet in het spel? Was het een luchtdoelraket of een jachtvliegtuig? Kwam de beschieting van het Malaysia Airlines toestel als een verrassing, of waren er aanwijzingen dat er iets stond te gebeuren? En als die er waren, wat is er dan mee gebeurd?
Brandpunt Reporter ging op zoek naar antwoorden. In Oekraïne maar ook in Nederland. De reconstructie van een rampvlucht die ons land in rouw dompelde.

[sc name=npocredits2 programma=”Brandpunt Reporter” externelink=”http://reporter.incontxt.nl/” dag=”30″ maand=”10″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/brandpunt-reporter/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1661838″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”KN_1661838″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]