Brandpunt Reporter onderzoekt de ramp met de MH17. In juli verloren 298 inzittenden, onder wie 196 landgenoten het leven, in Oekraïne bij de crash van vlucht MH17. Het toestel kwam naar beneden in oorlogsgebied waar door Rusland gesteunde separatisten en het nationale leger elkaar bevechten.
Vast staat inmiddels dat het toestel van Malaysia Airlines niet door een technisch mankement of ongeluk neerstortte. Er was sprake van “voorwerpen die met hoge energie het vliegtuig doorboorden” schreef de Onderzoeksraad in haar voorlopige rapport. Maar wie verantwoordelijk is, moet nader worden onderzocht. En er bleven meer vragen onbeantwoord: Was het een vergissing, of was er opzet in het spel? Was het een luchtdoelraket of een jachtvliegtuig? Kwam de beschieting van het Malaysia Airlines toestel als een verrassing, of waren er aanwijzingen dat er iets stond te gebeuren? En als die er waren, wat is er dan mee gebeurd?
Brandpunt Reporter ging op zoek naar antwoorden. In Oekraïne maar ook in Nederland. De reconstructie van een rampvlucht die ons land in rouw dompelde.

[sc name=npocredits2 programma=”Brandpunt Reporter” externelink=”http://reporter.incontxt.nl/” dag=”30″ maand=”10″ jaar=”2014″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/brandpunt-reporter/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1661838″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”KN_1661838″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Brandpunt Reporter: De ramp met de MH17”
 1. Ik vind deze uitzending veel te kort, voor wat er allemaal is verteld over deze ramp. Er is ook onvoldoende doorgevraagd. Om te beginnen, als er een Su-25 vloog in dat gebied en misschien verantwoordelijk zou zijn, dan zou deze lang zichtbaar moeten zijn op de radarbeelden na de crash, deze moet immers terug naar zijn basis vliegen en zijn dekking onder de MH-17 is weg…als dit toestel de aanval zou plegen, wat zou zijn afstand dan moeten zijn met de MH-17 zonder zelf getroffen te kunnen worden door enige brokstukken. En is die afstand dan groot genoeg om gezien te worden op een radar?

 2. Wat is het toch een vies politiek spel! Nu niet gespeeld door de Russen, maar door ons baasje, Amerika.
  Het enige bewijs tegen de separatisten komt van social media en ongegronde verdenkingen. Ik schrik echt van de propaganda die de Nederlandse media en politiek toepassen. Hopelijk zit er een klokkenluider in de onderzoeksteam, volgens mij is het al lang duidelijk wat er is gebeurt, en wie het heeft uitgevoerd. 90% van de complot theorieën kloppen niet, jammer dat hierdoor die laatste 10% niet serieus wordt genomen.
  De NOS verteld altijd maar één kant van het verhaal.
  Een vleugje anti-Rusland propaganda over MH17 van ons staatsjournaal https://www.youtube.com/watch?v=y64i2bX-t-g
  Rutte en Timmermans kunnen goed met waterige oogjes en mooie woorden in de camera kijken, terwijl ze over het lijk van honderden families liegen, in het belang van Europa en Amerika. Het feit is: dat de Dollar zijn waarde volledig aan het verliezen is, en dat het hier in Europa maar niet lijkt te lukken met de EU. Rusland heeft daarentegen economische groei en veel mogelijkheden.
  Oost-Oekraïne was vroeger een soort van staat (provincie) van Rusland, pas ná de val van de sovjet unie is het Europees geworden. Een groot deel van de inwoners daar wil dat het weer van Rusland wordt, maar dat laat Europa niet toe omdat het een belangrijk gebied is.
  Moraal van het verhaal: We worden wel voorgelogen, maar ze moet het in het belang van Europa, ons dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *