In China kijkt niemand raar op als er een stuk hondenvlees op je bord wordt gelegd, er is zelfs een jaarlijks hondenvleesfestival (Yulin festival) waarbij er elk jaar zo’n 15.000 honden worden opgegeten. In 2013 was er zoveel kritiek, zowel vanuit het binnenland als vanuit de westerse landen, op het festival dat de lokale overheid zelfs ging ontkennen dat het festival zelfs bestaat. Vice reisde af naar zuid China om zelf eens hondenvlees en dit festival te ervaren.
De legende wil dat het eten van hondenvlees boze geesten verjaagt en ziekten. Ook wordt gedacht dat hondenvlees de seksuele prestaties van mannen stimuleert. Het eten van hondenvlees kan met name rekenen op veel kritiek vanuit de westerse landen, maar mogen wij wel kritiek hier op hebben? In meerdere landen vinden ze het maar vies dat wij hier varkensvlees eten, en in India vinden ze het maar respectloos dat mensen koeien opeten. Kortom, mogen wij westerlingen wel kritiek hebben op zo’n traditie als het eten van hondenvlees?

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

Door docunet

0 gedachte over “Het jaarlijkse hondenvleesfestival van Yulin”
 1. De westerse wereld voelt zich weer eens superieur, omdat ‘wij’ vinden dat honden van vrienden zijn, moet China dat ik maar vinden.
  Meer dan een miljard mensen vinden koeien heilig, waarom mogen die dan wel in belachelijke aantallen gefokt worden om iedereen van hamburgers te voorzien??

  1. Om maar even de woorden van Ricky Gervais te gebruiken:
   @rickygervais Jun 17
   Dear Morons, stopping the #YulinDogMeatFestival is less to do with them being dogs & more to do with them being tortured and skinned alive.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *