Films die gebaseerd zijn op videogames staan vaak niet bekend om hun kwaliteit, maar de allerslechtste films hebben allemaal één ding gemeen, ze zijn gemaakt door de Duitse filmregisseur Uwe Boll. Boll’s relatie met zijn critici is bijzonder; zo nodigde hij in 2006 recensenten uit om het tegen hem op te nemen in een bokswedstrijd. In deze korte documentaire treden we binnen in de wondere wereld van Uwe Boll.
In 2008 werd er een online petitie gestart om Boll over te halen te stoppen met regisseren. Boll gaf aan dat hij bij 1 miljoen stemmen dit zou overwegen, maar tot op heden hebben nog geen 400.000 mensen de petitie ondertekend.
Tot 2005 financierde Uwe Boll op slinkse wijze zijn producties, door gebruik te maken van een wet die het maken van Duitse films volledig aftrekbaar maakte van de belasting. Zijn slechtste commerciële productie, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale, zorgde voor een verlies van meer dan dertig miljoen dollar, af te rekenen door de Duitse belastingbetaler.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=716Dzdqs7IM
[tab:De slechtste Uwe Boll films]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=6aPtPeckrp4

[tab:In the Name of the King trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Q22A9aRrUIw
[tab:END]

Door docunet

0 gedachte over “Uwe Boll, de meest gehate filmregiseur”
  1. Allemaal onzin, vehoeven had ook zo’n periode dat amerikanen hem haten.
    Niet alles is goed wat uwe bol maakt, in the name of the king vond ik erg slecht maar rampage is nu even mijn nr1 film. uwe bol en verhoeven zijn echt van die typen die persoonlijk niets doen om in de smaak van het publiek te vallen, ze maken gewoon films en voor de rest niets. En amerikanen gunnen een buitenlander dan geen succes.
    Natuurlijk ziet uwe bol ook wel dat hij te weinig succes heeft dus rolt hij lekker mee met dit imago en dit is natuurlijk ook een “documentaire” van helemaal niks. Wel leuk dat die er echt voor gaat in de boksring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *