Het proces Wilders 3 – Diner met nasmaak

Deel twee van het drieluik rondom het proces van Geert Wilders. Waarom wilde het Openbaar Ministerie Geert Wilders aanvankelijk niet vervolgen? Hoe kwam het besluit van het gerechtshof om Wilders alsnog te vervolgen tot stand? Wat was de rol van de politiek verantwoordelijke minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin? En wat gebeurde er achter de schermen tijdens de twee rondes van het proces bij de Amsterdamse rechtbank? Een documentair drieluik over het spanningsveld tussen de vrijheid van meningsuiting en discriminatie.
Het Proces Wilders geeft antwoord op de vele vragen betreffende de strafzaak tegen de PVV-leider. Daarnaast bevat het programma een nauwgezette reconstructie van de politieke reactie op het uitkomen van de film Fitna. De film zou later een belangrijke rol spelen bij de tenlastelegging tegen Wilders.
De jarenlange juridische strijd plus de ermee verbonden affaires trokken veel belangstelling en lieten de rechtsstaat niet ongeschonden achter. Een half jaar nadat de Amsterdamse rechtbank Geert Wilders vrijsprak, brengt HUMAN een onthullende reconstructie van het proces zoals het door de meeste direct betrokkenen is ervaren.
Een team programmamakers van HUMAN heeft zich maandenlang door meters dossier gewerkt, meer dan vijftig vertrouwelijke achtergrondgesprekken gevoerd, en is erin geslaagd om voor Het Proces Wilders vrijwel alle hoofdrolspelers voor de camera te krijgen.
[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”POW_00416079″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”POW_00416079″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]