Het Uur van de Wolf – De Zwijgende Bokser

Op zijn vijftiende wordt natuurtalent Juliano Westhiner al getipt als dé Nederlandse boksbelofte. Eindelijk heeft Nederland weer een groot talent in de ring. Hij wil alles op alles zetten voor een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen van Londen. Topsport bedrijven in je tienerjaren is al niet gemakkelijk, maar bij Juliano is er meer aan de hand. In deze documentaire is te zien hoe regisseur Dré Didderiëns vier jaar optrekt met deze Romajongen en volgt zijn persoonlijke en sportieve ups en downs op een precair moment in zijn topsportcarrière.
Juliano woont met zijn familie op een woonwagenkamp en is de oogappel van zijn trainer Eric van den Heuvel, die zichzelf net niet kwalificeerde voor twee Olympische Spelen. Hij moet sportief en privé zijn eigen keuzes leren maken onder grote sociale druk, in een omgeving vol verleidingen. Op zijn weg vindt hij blessures, liefde en nieuwe verantwoordelijkheden. De spanningen tussen trainer Eric en bokser Juliano lopen geregeld hoog op.
Sinds het zilver van Ohran Delibas en het brons van Arnold Vanderlyde in Barcelona in 1992 heeft geen enkele Nederlandse bokser succes gehad op de Olympische Spelen. Juliano Westhiner is pas 19 jaar, won veel jeugdtitels en werd ook dit jaar weer Nederlands Kampioen in zijn klasse.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NPS_1204088″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]