Op zijn vijftiende wordt natuurtalent Juliano Westhiner al getipt als dé Nederlandse boksbelofte. Eindelijk heeft Nederland weer een groot talent in de ring. Hij wil alles op alles zetten voor een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen van Londen. Topsport bedrijven in je tienerjaren is al niet gemakkelijk, maar bij Juliano is er meer aan de hand. In deze documentaire is te zien hoe regisseur Dré Didderiëns vier jaar optrekt met deze Romajongen en volgt zijn persoonlijke en sportieve ups en downs op een precair moment in zijn topsportcarrière.
Juliano woont met zijn familie op een woonwagenkamp en is de oogappel van zijn trainer Eric van den Heuvel, die zichzelf net niet kwalificeerde voor twee Olympische Spelen. Hij moet sportief en privé zijn eigen keuzes leren maken onder grote sociale druk, in een omgeving vol verleidingen. Op zijn weg vindt hij blessures, liefde en nieuwe verantwoordelijkheden. De spanningen tussen trainer Eric en bokser Juliano lopen geregeld hoog op.
Sinds het zilver van Ohran Delibas en het brons van Arnold Vanderlyde in Barcelona in 1992 heeft geen enkele Nederlandse bokser succes gehad op de Olympische Spelen. Juliano Westhiner is pas 19 jaar, won veel jeugdtitels en werd ook dit jaar weer Nederlands Kampioen in zijn klasse.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NPS_1204088″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

No Comments

 1. best een aangrijpende docu. volgens mij is de jongen in kwestie redelijk (hoe zeg ik dat netjes) achtergesteld in verstand. is het dan wel slim om hem te laten boxen?
  nou ja, ik hoop dat het goed komt met zijn leven en kind, want lief is ie wel.

 2. Het gaat je goed jonge!

 3. frits van spegel

  Ik ken de jongen persoonlijk. Echt een heel goed manneke, erg beleeft en erg veel respect voor ouderen. Je ziet hem in de docu al groeien qua spraak, maar zonder de camera`s spreekt hij een stuk beter de laatste jaren. Ik hoop voor dat hij de kansen krijgt in zijn leven die alle Nederlandse leeftijdsgenootjes wel krijgen!

 4. frits. en door wie of wat worden die kansen hem dan onthouden? er zijn niet veel leeftijdgenootjes die zijn kansen ooit zullen krijgen. of bedoel je dat je hoopt dat hij de geboden kansen met beide vuisten aangrijpt? of dat zijn gemeenschap hem die kansen onthoudt?

 5. Die jongen is echt ontzettend in zichzelf gekeerd en niet of nauwelijks leesbaar…je vraagt je vaak af wat hij denkt of voelt…lijkt net of hij vastzit in zichzelf…interessante docu, vooral omdat de jongen ondanks zijn verlegenheid/schuwheid, toch de camera toelaat en dichtbij ook. Hoop dat zijn boxcarriere goed verloopt voor hem maar vooral dat hij zich prettiger of ”VRIJER” gaat voelen in zijn doen en laten……

 6. Mustafa

  Met alle gemeende respect,
  Maar wat zou het IQ van Juliano Westhiner zijn.Of zijn EQ?
  Natuurlijk dit zijn maar benamingen en maatschappelijke classificaties
  En doet verder niets maar dan ook niets af aan deze fantastische jonge Roma jongen!
  Deze documentaire is wel mooi in beeld gebracht.
  Verder ook erg leuk om te horen die trainer Eric van den Heuvel met dat leuke Brabantse accent!

 7. Zeer veel respect voor Juliano! Hopen dat hij z’n bokscarriere voortzet ondanks dat hij nog geen Spelen meegemaakt heeft. Doorbijten jongen. Ik zal je volgen!

 8. erg veel respect voor de mense die in de woonwagen wonen
  terwijl ze altijd negatief tege deze mensen aan kijke het zijn ook gewoon mense alleen ze wonen in een woonwagen
  zou ook best wel in een woonwagen willen wonen daar word je altijd geaccepteerd zoals je ben
  als mensen nog meer documentaires of reportages hebben van de woonwagen cultuur en het leven ervan dan mail me even vind het erg intressant

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *