Metropolis over Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is een ziekte die is overgewaaid uit Europa, denken veel Afrikanen. En in Nicaragua is er maar één dag per jaar waarop homo’s hun ware geaardheid mogen tonen. Één op de tien wereldburgers is homoseksueel. Toch moeten homo’s en lesbiennes in de meeste landen zich in allerlei bochten wringen om nog een beetje zichzelf te kunnen zijn. Metropolis duikt in deze aflevering de kast in met homo’s en lesbiennes wereldwijd.
Wendelinus uit Namibië is de enige homo in zijn geboortedorp. Daar hebben ze het niet zo op homo’s. Zijn vader belde zelfs de politie na zijn coming out met de vraag of ze zijn zoon naar een gesticht konden brengen. Een eenzaam bestaan dus, maar nu hij als een van de eerste zwarte Afrikaanse mannen mag deelnemen aan de Mr. Gay World verkiezing gaat er een wereld vol mooie mannen voor hem open. Of hij wint of niet maakt hem niet uit, hij is vastbesloten homoseksualiteit in heel Afrika geaccepteerd te krijgen.
In Pakistan wordt het bestaan van homoseksualiteit ook liever ontkend. Steven ging als leerling werken in het naaiatelier van John, waarna de twee mannen verrast werden door wederzijdse aantrekkingskracht. Hun geheime relatie speelt zich nu af achter de gesloten deuren van het naaiwinkeltje, maar tegen correspondent Kazim durfden ze wel een boekje open te doen.
In Bulgarije neemt de populaire zanger Azis juist alle ruimte om zichzelf te zijn. Hij doft zich vrijelijk op met oogschaduw en glitterhakjes voordat hij de bühne op gaat. Ooit is hij voor zijn familie getrouwd, maar zijn vrouw accepteert zijn homoseksualiteit volledig. Toch geloven zijn fans nog altijd niet dat hij homo is. Volgens hen is zijn homoseksualiteit niet meer dan een publiciteitsstunt om meer platen te verkopen. En dan mag het blijkbaar in Bulgarije.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu] 
[vpro-gemist id=”VPWON_1167886″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]