Als gevolg van de pokerhype en het daaruit in Nederland zeer populair geworden online pokeren wordt per 1 januari 2015 het online-gokken in Nederland toegestaan. Andere Tijden gaat terug naar de jaren 80 toen een ander gokspel ongekend populair was, het Golden Ten-spel. Een behendigheidsspel, zegt de één. Een gokspel als roulette, zeggen anderen. Wat het ook is, er werden miljoenen mee verdient.
Maar niet iedereen is er blij mee, Holland Casino voelt de moordende concurrentie en de belastingdienst heeft het nakijken. Het duurt dan ook niet lang voordat de politie invallen doet. Het OM begint procedures en uiteindelijk komt er een beslissing van de Hoge Raad: Golden Ten wordt verboden.
[sc name=npocredits2 programma=”Andere Tijden” externelink=”http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden.html” dag=”29″ maand=”11″ jaar=”2014″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/andere-tijden/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1227078″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1227078″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Het Verboden Golden Ten-spel”
  1. Mooi objectief docutje.
    Weinig interessant onderwerp, maar laat goed de tijdsgeest zien. En de achterliggende vragen lijken me spannend om te onderzoeken; was dit een staatsoptreden in opdracht van, of een staatsoptreden uit zichzelf?
    Maar deze docu beantwoord geen vragen, dat is ergens ook goud waard in deze tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *