The Missing 43: Mexico's verdwenen studenten

Eind september van dit jaar (2014) werden tientallen studenten door de politie onderschept terwijl ze op weg waren naar een demonstratie in Iguala. De demonstratie liep echter uit de hand en bij gevechten tussen de studenten en de plaatselijke politie kwamen zes studenten om het leven. Drieënveertig andere studenten werden door de politie afgevoerd. In de weken hierna kwamen beschuldigingen boven dat de politie op bevel van de lokale burgemeester de studenten had overgeleverd aan het Guerreros Unidos-kartel en er werd al snel gevreesd voor het leven van de 43 studenten.
Deze zaak is inmiddels symbool geworden voor de negatieve kijk die de Mexicaanse burgers hebben op de corrupte Mexicaanse overheid en justitie. Inmiddels worden er in het hele land grote demonstraties gehouden, die vaak uitmonden in rellen. In de staat Guerrero werden overheidsgebouwen in brand gestoken.
In de documentaire ‘The Missing 43’ reist VICE News naar de Guerrero, de plek waar het allemaal begon. We ontmoeten we de studenten die de politieaanval in Iguala overleefden en spreken met de ouders van de verdwenen studenten, gaan mee met een vrijwillige zoekactie, en leggen vast hoe de demonstraties tegen de overheid en president hun kookpunt bereiken.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=0jt-urgNN3A
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]