Het wonderkind genaamd Lionel Messi

Hoe een verlegen jongetje uitgroeide tot (een van) de grootste voetballers ter wereld. Hoe schopte hij het zover? Was het puur talent, zijn training of iets anders? In de documentaire komen coaches, oud docenten, jeugdvrienden, ploeggenoten, journalisten, en andere prominente figuren uit de voetbalwereld samen en analyseren de persoonlijkheid van Messi op en buiten het veld. En natuurlijk wordt er in de documentaire teruggekeken op de nu al ongekend succesvolle carriere van Lionel Messi.
Messi begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij de buurtclub Grandoli, In het seizoen 2002/2003 vormde hij samen met onder meer Francesc Fàbregas, Gerard Piqué, Marc Valiente en Víctor Vázquez in de Cadete A het Baby Dream Team van Barcelona. Hij stroomde in 2004 door vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar hij in februari 2013 zijn contract verlengde tot medio 2018.
Voor de voetballiefhebbers een must-watch, al was het alleen maar omdat we in de documentaire ook interviews te zien krijgen met grote namen uit de voetbalgeschiedenis zoals zoals Johan Cruijff en Diego Maradona en prachtige oude beelden zien uit de begindagen van zijn carriere.
Let op, het is onbekend hoe lang deze documentaire te zien is via NPO gemist.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”05″ maand=”06″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=docubroken1 ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]