Hoe gaat het nu met Paul Roozendaal?

In 2014 werd de documentaire over Paul Roozendaal uitgezonden. Paul was op het moment dat de documentaire gemaakt werd 29 jaar en al sinds zijn 13e verslaafd aan alcohol en drugs. Hij gaat de strijd aan met zijn verslaving en meld zich aan bij een afkickkliniek. Het is genoeg geweest.

Zoals vaker bij een documentaire vragen we ons altijd af; Hoe zou het nu met de betrokken personen zijn? In dit geval willen we graag weten hoe het nu met Paul is. Na een korte speurtocht op internet komen we er al snel achter dat het op dit moment nog steeds ontzettend goed gaat met Paul. Gelukkig! Als je al van zo een jonge leeftijd verslaafd bent geweest is het ontzettend moeilijk om af te kicken. Blijvend af te kicken. Maar we zijn ontzettend blij om te zien dat Paul doorzet.

Hoe gaat het nu met Paul Roozendaal?

We komen erachter dat Paul samen met Marleen Hartog een boek over zijn leven heeft geschreven. Het boek heet Uit de Goot en is te bestellen op de website van Paul. Wij hebben het boek zelf nog niet gelezen maar hebben Paul wel gevraagd een berichtje achter te laten voor de vele duizenden kijkers op de website van Documentairenet die de documentaire over Paul hebben gezien, of nog gaan kijken. Ook lezen we op de website van Paul dat hij zichzelf tegenwoordig laat inhuren als spreker op scholen en zorginstellingen. Daarnaast runt Paul tegenwoordig ook nog eens een webwinkel in huishoudelijke items.

Het slagingspercentage dat blijvend afkickt is 50/50. Paul voegt zichzelf hiermee succesvol toe aan de kant van het percentage dat clean blijft. Het blijft echter een gevecht voor het leven. Overal om je heen zijn verleidingen en je zal altijd geprikkeld worden. Zoals Paul zelf in de documentaire zegt, je begint elke dag opnieuw. Elke ochtend sta je weer op, en dan is het dus de truc om dat eerste biertje niet te nemen.

Knap hoor. Wij wensen Paul heel veel succes in zijn gevecht!
Bekijk de documentaire over Paul hier