Goed nieuws voor Making a Murderer fans!

Goed nieuws voor fans van de documentaire Making a Murderer! Netflix heeft bevestigt dat er een tweede seizoen zal komen waarin de rechtzaak rondom Steven Avery verder zal worden uitgelicht.

Wie is Steven Avery?

goed nieuws voor fans van making a murdererVoor wie deze documentaire nog niet kent, Steven Avery is een man uit Wisconsin die 18 jaar lang (schuldig of onschuldig) heeft vastgezeten voor verkrachting. Na zijn vrijlating in 2007 wordt hij kort daarop weer aangehouden, dit keer voor moord op Teresa Halbach, een fotografe van Autotrader Magazine.

Wordt hij erin geluisd?

In de documentaire hangt een enorme sfeer van corruptie. Steven Avery zou een slachtoffer zijn van corrupte politieagenten en overheidsmedewerkers. Als kijker probeer je te bepalen of Steven Avery deze misdaden daadwerkelijk gepleegd heeft of niet. Zo worden er allemaal bewijsmaterialen gevonden in het huis en op het terrein van Steven Avery, zoals de autosleutel van het slachtoffer, maar op een opmerkelijke plek. Maar ook overblijfselen en stukjes bot van een verbrand lichaam, welke in een soort uitgegraven kuil / kampvuur worden gevonden. Zijn deze bewijsmaterialen daar opzettelijk geplaatst, of heeft Avery deze misdaden echt gepleegd?

Making a Murderer

Tot zover is er nog steeds geen conclusie of Avery wel of niet schuldig is. Duidelijk is dat de aanklagers heel erg hun best doen om hem te veroordelen. Maar waarom? Heeft het te maken met de enorme schadevergoeding die Avery van de staat heeft geëist nadat hij zogezegd 18 jaar onschuldig heeft vastgezeten? Misschien komt er meer duidelijkheid in het tweede seizoen van Making a Murderer.