Hollandse Wereldwonderen – Willemstad, Curaçao

De historische binnenstad van Willemstad is op de lijst van Werelderfgoed van Unesco geplaatst als getuigenis van het Nederlands koloniaal verleden. Gedurende 350 jaar heeft hier een interactie op sociaal, economisch, cultureel en bestuurlijk gebied plaatsgevonden die men nog steeds ervaart in de architectuur van de stad. Toeristen genieten van het zonnige klimaat en de prachtige monumenten.
Wil je de geschiedenis van de mensheid kennen, dan is het behoud van haar erfenis noodzakelijk. Uit die gedachte is de Werelderfgoedlijst van de UNESCO ontstaan. Daarop staan honderden archeologische vindplaatsen, monumenten van kunst en architectuur, steden en cultuurlandschappen die van “uitzonderlijke universele betekenis” zijn voor de wereldgemeenschap. Nederland kent inmiddels acht erkende werelderfgoederen en Curaçao één.
In Hollandse Wereldwonderen is te zien wat de betekenis van deze Nederlandse werelderfgoederen is, wat de voor- en nadelen van deze erkenning zijn en hoe de toekomst er voor onze werelderfgoederen uitziet.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NPS_1185844″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”NPS_1185844″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]