De Holland Doc documentaire ‘Kamperen met God’ gaat over De Betteld, het grootste christelijke vakantiepark van Nederland. Een camping waar bijbelstudies, huwelijksavonden, kindermeetings en tiener-genezingsdiensten elkaar in hoog tempo afwisselen en waar ‘s nachts de Guardian Angels de camping beschermen tegen duivelse invloeden. Wat voor publiek komt daar naartoe? Is dit Nederland op zijn smalst, veilig achter slagbomen? Hoe breed toegankelijk is deze bezinningsplek? De film volgt een aantal hoofdpersonen, die iets laten zien van wie zij zijn en wat hier belangrijk is.
In de film krijgen we een unieke inkijk in het leven op De Betteld. Wat biedt een christelijke camping en wat zoeken de campinggasten daar? Hoe ziet deze mini-samenleving eruit, welke waarden en normen gelden er? Waarin zit het verschil met een ‘gewone’ Nederlandse camping? Waarom kiest een gepassioneerde kerkganger ervoor om ook in vakantietijd in zijn of haar veilige biotoop te blijven?
Aan de hand van diverse hoofdpersonen krijgt de kijker antwoord op deze vragen en mogen ze binnenkijken, het meemaken en ondergaan. De film is rustig, beschouwend en toch verbazingwekkend: er komt een ongekende werkelijkheid in beeld.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”EO_101191642″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

No Comments

 1. wat een stelletje mafketels………….. leugens!! leugens zijn het…

 2. Zielig eigenlijk he voor die mensen? dat ze zeg maar, geloven in iets…..

 3. Tenenkrommende poppenkast, met wel een paar super lekkere wijfen. Binnenkort misschien ook maar eens een tentje neer zetten daar hehe..

 4. Kijk af en toe naar deze enge dwazen om me eens lekker te kunnen ergeren. Bevrijdend gevoel dat ik warm kan aanbevelen.

 5. Ichthus Shalom

  Van Linkse tot ultra rechtse Christelijke stromingen waren er camping gasten aanwezig volgens Bert de Haan.
  Ultra rechtse stromingen, waar ik mij tussen bevind (reformatorisch), vinden deze Christenen blasfemisch en mijden ze dus als de pest. Ondanks theologische verschillen (nadruk leggen op genezing terwijl GOD vaak ziekte en tegenslag gebruikt voor de genezing van de ziel (Prediker 7:2-7, etc.)) zitten er ook waardevolle elementen in het bestaan van deze camping.
  Graag op voorgaande commentaren reagerend wil ik als voormalige atheïst (voormalige dwaas beter gezegd) zeggen dat atheïsme intellectuele zelfmoord is. Moge de LEVENDE GOD van de Bijbel @Sinus, @Jan Jaap, @zie, @atheist, en allen die het met hun eens zijn , de ogen openen voor deze Waarheid voordat het voor altijd te laat is…..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *