Kamperen met God

De Holland Doc documentaire ‘Kamperen met God’ gaat over De Betteld, het grootste christelijke vakantiepark van Nederland. Een camping waar bijbelstudies, huwelijksavonden, kindermeetings en tiener-genezingsdiensten elkaar in hoog tempo afwisselen en waar ‘s nachts de Guardian Angels de camping beschermen tegen duivelse invloeden. Wat voor publiek komt daar naartoe? Is dit Nederland op zijn smalst, veilig achter slagbomen? Hoe breed toegankelijk is deze bezinningsplek? De film volgt een aantal hoofdpersonen, die iets laten zien van wie zij zijn en wat hier belangrijk is.
In de film krijgen we een unieke inkijk in het leven op De Betteld. Wat biedt een christelijke camping en wat zoeken de campinggasten daar? Hoe ziet deze mini-samenleving eruit, welke waarden en normen gelden er? Waarin zit het verschil met een ‘gewone’ Nederlandse camping? Waarom kiest een gepassioneerde kerkganger ervoor om ook in vakantietijd in zijn of haar veilige biotoop te blijven?
Aan de hand van diverse hoofdpersonen krijgt de kijker antwoord op deze vragen en mogen ze binnenkijken, het meemaken en ondergaan. De film is rustig, beschouwend en toch verbazingwekkend: er komt een ongekende werkelijkheid in beeld.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”EO_101191642″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]