De documentaire Houdt God van vrouwen? was vorig jaar goed voor veel commotie. In de eerste instantie gaat de documentaire over Hilligje Kok-Bisschop uit Staphorst die als vrouw zijnde een een actieve rol wil spelen in de kerk en in de SGP, maar hier geen kans tot krijgt omdat ze een vrouw is. De documentaire gaat echter niet alleen over Hilligje, maar ook over haar zoon Willem, een getrouwde homo, die in de kerk gelijkwaardig behandeld wil worden.
In de documentaire blijkt wel dat ondanks ruim honderd jaar vrouwenemancipatie de orthodoxe kerk in Nederland nog steeds een mannenbolwerk is. Hilligje staat echter voor een duivels dilemma; haar geloof verlangt immers van oudsher acceptatie (hoezo hypocriet?) en verbiedt verzet. Doodongelukkig met de situatie dat zowel zij als haar zoon niet geaccepteerd worden om wie ze zijn gaat ze met een flinke dosis humor en geloof de strijd aan voor een (vrouw)vriendelijker versie van haar geloof, het orthodox protestantisme.

[divider/]
[tab:RTV Oost versie]

[tab:NPOgemist versie]
[vpro-gemist id=”NCRV_1652808″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=LeDbu4Tu_Ho

[tab:END]

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Houdt God van vrouwen?”
  1. Heb met verbazing deze documentaire bekeken, wat een geweldig mens. Ben bijna 71 en
    een leven gehad tot nu toe met pieken en dalen! Ben katholiek opgevoed maar doe er niets mee. Toevallig zie ik dit(wel erg laat ), maar mevrouw kok maakt veel in me los, wat een
    volharding !!!!!! En dikwijls onbeschoft behandeld, en toch vol houden. Haar gun ik alle geluk
    van de wereld en het doet me pijn om haar zo te zien lijden. Ik hoop dat het onder tussen beter met haar gaat. Zou deze vrouw echt graag ontmoeten, alleen al om met haar te filosoferen.

  2. Zo’n prachtig en wijs mens! Dat is precies waar die trieste mannensekte bang voor is. De glibberige reactie van de partijleider onderschrijft nauwkeurig de angst de macht te verliezen. Onderdrukken is dan een logische handelswijze. Liefde overwint alles. Komt goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *