Op de middag van 13 juni, 1981 loopt een Japanse man genaamd Issei Sagawa het Bois de Boulogne in Parijs in. Hij heeft twee koffers bij zich. In die koffers zit – helaas voor een voorbij rennende jogger – het aan stukken gesneden lichaam van de Nederlandse studente Renée Hartevelt. Sagawa had haar drie dagen daarvoor neergeschoten, en was in de tussentijd flink bezig geweest met het verorberen van verschillende lichaamsdelen.
Niet lang daarna werd hij gearresteerd. Volgens het rapport sprak Issei nog de volgende woorden uit toen de politie hem kwam halen in zijn huis: “Ik doodde haar om haar vlees te eten.” In zijn koelkast lagen nog enkele stukken Renée Hartevelt.
Sagawa werd ontoerekeningsvatbaar verklaard en geïnstitutionaliseerd in Parijs. In Frankrijk volgde toen echter al gauw een golf van protest over het feit dat hij ondehouden werd met Franse belastingscenten. Issei werd dus al gauw gedeporteerd naar Japan, waar hij door een serie mazen in de wet door Japanse dokters “toerekingsvatbaar, maar kwaadaardig” werd verklaard.
Op 12 augustus 1986 werd hij vrijgesproken en sindsdien is hij een vrij man. Hier begint het verhaal. Vice zocht Issei 30 jaar na zijn misdaad op, om uit te zoeken wat hij in de tussentijd heeft uitgespookt. Naast deze documentaire is ook het gehele (Nederlandse) interview te lezen op de website van Vice.
De Youtube versie is de complete documentaire met Engelse ondertiteling. De Vice versie is opgedeeld in twee afleveringen, maar heeft wel Nederlandse ondertiteling.

[divider/]

[tab:Youtube compleet]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=BosZxa1bYcE
[tab:ViceNL 1]

[tab:ViceNL 2]

[tab:END]
[divider/]

No Comments

 1. Vies mannetje, nekshot en dumpen in een leeuwen kuil.

 2. Al het gruwelijke dat je die man toewenst dat wil hij zelf al!…wat een krankzinnig figuur, heb er weleens al eerder van gehoord ,van dit verhaal, maar dit is zo ziek!…die man moet dood, dat wil hij zelf ook…ben wel wat gewend, maar dit…en er ook nog geld mee verdienen en boeken schrijven etc….ongelooflijk ziek.

 3. Ik ben bij 5:22 gestopt..

 4. ziek .. heel ziek.. en dat hij nog leeft en niet meer vast zit.. is een mooi voorbeeld van de downfall v/h pacifisme..
  waarom heeft Frankrijk m niet geëxecuteerd ?
  en als hij zo graag dood wil.. ik gooi m zonder problemen zo in de hout versnipperaar.. voetjes eerst als hij echt wil..

 5. However, just before going with them you need to make a crafting table 1 wooden
  plank OR 1 minecraft elevator stone blockIn order for it to not work.
  There are all kinds of goodies for those who buy the game.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *