Japan Tsunami: How It Happened

Elf maart 2011 werd Japan getroffen door één van de grootste natuurrampen uit de moderne tijd. Het is nog maar enkele weken geleden, maar nu is er toch al een kwalitatief goede documentaire van het Amerikaanse programma Nova.
Dat Japan getroffen werd door een aardbeving was geen verassing, de schaal waarop daarentegen wel. Inplaats van de jaarlijkse documentaires van enkele seconden duurde hij nu minuten lang. Dit alles met een kracht vele malen groter dan Japan ooit had meegemaakt. De kracht van twee miljoen atoombommen van Hiroshima ineen.
In de eerste instantie verwachte ik niet zoveel van de documentaire omdat het juist nog zo kortgeleden gebeurd was, maar Nova heeft echt een top documentaire geleverd. Het wordt perfect duidelijk gemaakt met behulp van animaties en experts hoe deze ramp gebeurd is en wat de gevolgen daarvan waren. Daarnaast bevat deze documentaire ook unieke beelden van de ramp. Deze drie kwartier durende documentaire is dan misschien wel snel geproduceerd, maar ze hebben ook meteen wel een goede documentaire er van gemaakt.

[divider /]
httpvhp://www.youtube.com/playlist?list=PLC07DC78E83BBD534