Jeffrey Dahmer, the monster within

Jeffrey Lionel Dahmer was een Amerikaanse seriemoordenaar, necrofiel en kannibaal, wiens naam in de Verenigde Staten haast een synoniem is geworden voor dit begrip. Zijn eerste slachtoffer was Steven Hicks, een lifter die hij in juni 1978 had opgepikt, in de tijd dat hij nog bij zijn ouders woonde. Na te hebben gevreeën en gedronken wilde Hicks weggaan, wat Dahmer niet kon accepteren. Hij sloeg Hicks daarom dood met een halter, ontleedde het lichaam, en begroef het ten slotte in de achtertuin van zijn ouders.
Bij latere slachtoffers boorde Dahmer na hen te hebben gedrogeerd een gaatje in hun schedel om zoutzuur in de hersenen te kunnen injecteren. Op deze manier hoopte hij een soort willoze zombies te kunnen creëren, die al zijn (seksuele) wensen konden vervullen. Naar Dahmers eigen zeggen overleefden sommige slachtoffers deze behandeling en veranderden ze inderdaad in ‘zombies’, maar overleden ze na enkele dagen alsnog.
Naarmate de tijd voortschreed namen de intervallen tussen de moorden af. Tussen de eerste moord in 1978 en de tweede in 1987 zat 9 jaar. In het jaar daarop, 1988, pleegde hij twee moorden. In 1989 pleegde hij er ‘slechts’ een, maar in 1990 maakte Dahmer 4 slachtoffers. In 1991, het jaar van Dahmers arrestatie, pleegde hij 8 moorden, waarbij hij op het laatst wekelijks een moord pleegde.

[divider/]
[tab:Main]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=1xus91WFbr8
[tab:Mirror 1]
[tab:END]
[divider/]