DeWolff

Vanaf het moment dat de band DeWolff te horen kreeg dat ze op Pinkpop zouden spelen, begin 2010, werden ze gevolgd door een filmploeg. Anderhalf jaar, een optreden op Pinkpop, Lowlands en Sziget, optredens in alle denkbare zalen in Nederland, een album en meer dan honderd gefilmde uren later is er nu dan eindelijk een geweldige documentaire die deze dynamische periode perfect weergeeft.
De website ZwartGoud schrijft over de film: “Bijzonder zijn de beelden van de optredens. De afwisseling van rake close ups met slowmotion maakt ze net even anders en spannender dan wat je normaal ziet van concerten op de Nederlandse televisie. Mooi voorbeeld hiervan is de opname van het nummer Diamonds in De Nieuwe Nor in Heerlen. Toch is DeWolff allesbehalve een standaard muziekdocumentaire. Dat er geen ‘deskundigen’ aan het woord komen die de muziek van commentaar voorzien werkt bevrijdend, temeer omdat de openheid waarmee de bandleden over hun persoonlijke beslommeringen vertellen de film meer diepte geeft.”
De cameraploeg filmt stug door wanneer de jongens een uitbrander krijgen van manager Ron Engelen, inclusief het weerwoord van bandlid Piso. Vader Patrick van de Poel spreekt in een ander fragment zijn beide zonen thuis aan de eettafel vermanend toe: ‘Dit was zeker jullie Led Zeppelin-moment’.

[divider/]


[divider/]