Jessica Villerius: Beschadigd deel 1

Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vier Nederlandse en Vlaamse jongeren tussen de 12 en 19 jaar zichzelf wel eens opzettelijk heeft verwond. Beschadigd is een nieuwe vierdelige documentairereeks van Jessica Villerius, bekend van de documentaires ‘Code Rood’ en ‘vel over probleem’, waarin mensen gevolgd worden die zichzelf beschadigen (zelfverminking/zelfbeschadiging).
Documentairemaakster Jessica Villerius ontmoet zowel jongeren als volwassenen die dagelijks vechten tegen de dwang of behoefte om zichzelf te snijden, branden of op een andere manier te verwonden. Ze doorbreken de schaamte en het taboe door er openlijk over te praten, hun littekens en hun verdriet te laten zien.
In de eerste aflevering zien we hoe jongeren die zichzelf opzettelijk beschadigen op de eerste hulppost vaak onbeschoft worden behandeld. Zoals Cindy die met bloedende armen werd weggestuurd met de mededeling: ‘we helpen hier alleen mensen die het echt nodig hebben’. In het ergste geval krijg je 47 hechtingen aangebracht zonder verdoving.
De vierdelige documentaireserie Beschadigd is elke donderdag te zien om 22.05 uur op NPO 3. Meer lezen over zelfbeschadiging: Website Landelijke Stichting Zelfbeschadiging

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1667118″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”KN_1667118″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=VTKaQyhxZKA
[tab:END]
[divider/]