Jessica Villerius: Beschadigd deel 3

Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vier Nederlandse en Vlaamse jongeren tussen de 12 en 19 jaar zichzelf wel eens opzettelijk heeft verwond. Beschadigd is een nieuwe vierdelige documentairereeks van Jessica Villerius, bekend van de documentaires ‘Code Rood’ en ‘vel over probleem’, waarin mensen gevolgd worden die zichzelf beschadigen (zelfverminking/zelfbeschadiging).
Documentairemaakster Jessica Villerius ontmoet zowel jongeren als volwassenen die dagelijks vechten tegen de dwang of behoefte om zichzelf te snijden, branden of op een andere manier te verwonden. Ze doorbreken de schaamte en het taboe door er openlijk over te praten, hun littekens en hun verdriet te laten zien.
In deze derde aflevering zien we dat Niels zich nog elke dag zelf snijdt. Zijn ouders denken juist dat het goed met hem gaat. Zal de paardentherapie bij Kirsten helpen? Is haar altijd aanwezige lach een masker om het verdriet te verbergen.
De vierdelige documentaireserie Beschadigd is elke donderdag te zien om 22.05 uur op NPO 3. Meer lezen over zelfbeschadiging: Website Landelijke Stichting Zelfbeschadiging
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1667120″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”KN_1667120″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=VTKaQyhxZKA
[tab:END]