Juni 2013 ondertekende president Poetin de omstreden antihomowet, waarmee het maken van ‘propaganda’ voor homoseksualiteit strafbaar is geworden. De documentaire laat zien dat de ophef over mensenrechten in Rusland terecht is. Sinds het invoeren van deze wet is het zelfmoordpercentage onder homoseksuele jongeren, die nergens terecht kunnen voor ondersteuning, gestegen. Ook het aantal geweld- en moordaanslagen gericht tegen homoseksuelen is enorm toegenomen in Rusland, soms triomfantelijk gefilmd door de daders zelf.
VICE verslaggever, Milène Larsson, reisde af naar Moskou om te spreken met degene die het meest getroffen zijn door de recente veranderingen. Zo interviewt ze Nikolay Alexey, de Russische LHBT activist en oprichter van Moskou Gay-pride. Nikolay werd als een van de eersten veroordeeld op basis van de nieuwe anti-homo‘propaganda’wet. Tijdens een demonstratie net buiten het Olympisch Stadion in Sotsji, die wordt onderbroken door politie, ontdekt Milène dat de demonstranten eigenlijk niet willen dat het Westen de Winterspelen boycot. Ook spreekt VICE diverse leden uit de LHBT-gemeenschap in Moskou en vooraanstaande LHBTrechtenactivisten, waaronder Katya Samutsevich van Pussy Riot en bekend journalist en auteur Masha Green.
‘Jong en Homo in Poetins Rusland’ laat zien hoe burgers het recht in eigen handen nemen. Zo worden LHBT’s in de val gelokt en vervolgens fysiek en mentaal mishandeld. De daders zetten de filmpjes van hun daden online om de slachtoffers nog extra belachelijk te maken. Een politiek adviseur van Poetin omschrijft homoseksualiteit in Rusland als “een hele grote, comfortabele kast waar je in kan zitten.” In de realiteit draait deze culturele oorlog uit op vernederend geweld tegen homo’s en lesbiennes.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]

No Comments

 1. Ik zie helaas geen ondertiteling.

 2. Als je klikt op CC dan kan je engelse ondertiteling aanzetten

 3. Yes! Dank, weer wat geleerd.

 4. Uw foute opa

  En waar vind ik CC?

 5. Uw foute opa

  JA, hebbes! Op de video zelf.

 6. welkom bij vice

  Ja die cc knop is even zoeken. Rechtsonder in het rijtje fullscreen rare vierkantjes en geluid.

 7. Op mijn android telefoon is de ondertitelingsoptie nergens te vinden.

 8. Finding a qualified professional contractor for a home improvement project doesn’t have to be a
  difficult task. Surprisingly, you can actually save money from
  hiring contractors as you are ensured that the roof is professionally taken care
  of. The agreement should specify whether the contractor is paid on an hourly or time and
  materials basis, or is paid a project fee based
  on deliverables.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *