Just, Melvin: Just Evil

Just, Melvin: Just Evil is een echte docu klassieker die niet heel bekend is bij het grote publiek. De documentaire uit 2002, die een 7,4 op IMDB krijgt, vertelt het verhaal van James Ronald Whitney die opgroeide in een extreem probleem gezin waarin opa Melvin er bekend om stond om geregeld zijn 10 kinderen en stiefkinderen af te ranselen en seksueel te misbruiken. James Ronald Whitney probeert nu jaren later te achterhalen wat er precies allemaal gebeurd is en hoe veel invloed op Melvin heeft gehad op zijn familie.
Want dat het invloed heeft gehad blijkt wel uit dat vele van de kinderen en stiefkinderen op hun beurt niet meteen uitgroeiden tot modelburgers. Sommige van de kinderen ontspoorde en raakte verslaafd aan alcohol of drugs, andere raakte extreem verbitterd of depressief. Uiteindelijk wist Melvin zo het leven te verwoesten van maar liefst drie generaties. Tot James Ronald Whitney -één van Melvins kleinkinderen- er genoeg van had.
Getraumatiseerd door zijn eigen familiegeschiedenis, schafte James zich een camera aan en begon het verhaal van zijn uiteengereten familie te documenteren. Eén voor één doen de leden van de familie in de documentaire hun verhaal; en dan trekt James naar de oorsprong van het kwaad zelf, zijn opa Melvin.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]