Kids with Guns: UK's Army Cadet Force

In deze nieuwe documentaire uit de reeks van Rule Britannia voegt Vice zich bij de Britse Army Cadet Force. De Army Cadet Force heeft meer dan 46.000 cadetten in de leeftijd van 12 tot 18 verdeeld over ruim 1700 afdelingen verdeeld over het hele land. Vanwege de extreem lage contributiekosten en trainingskampen zijn de kampen bij veel kinderen, en ouders razend populair.
De Britse jeugd krijgt via de speciale trainingskampen de nodige discipline, en daarnaast werken ze aan vaardigheden als samenwerken, wordt er gesport en krijgen ze EHBO training. Maar het zou natuurlijk geen militair trainingskamp zijn als er ook niet geoefend werd met wapens en militaire tactieken.
Strak in militair uniform gestoken en met de nodige trots vertegenwoordigen deze jeugdige cadetten ‘Queen and Country’ en wordt ze geleerd om de Britse waarden te belichamen. De theorie dat de Britse jeugd zo op het juiste spoor gehouden kan worden zorgt er daarnaast voor dat de Army Cadet Force op een enorme geldstroom kan rekenen van de regering.
Ook al zal het voor vele kinderen heel goed zijn voor hun discipline en zullen andere kinderen het gewoon zien als ‘oorlogje spelen’…Toch doet het soms allemaal wat denken aan die andere ‘jugend’ club van, pak en beet, 75 jaar terug.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=QYTsYq37Dtk
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]