Ik laat je gaan

In deze korte documentaire zien we hoe de 27 jarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, slapeloosheid en chronische depressie. Na negen jaar van intensieve behandeling zonder effect besluit Sanne niet langer te willen leven. Omdat ze niemand wil traumatiseren met haar dood kiest ze voor zelfeuthanasie, een humane manier van zelfdoding.

Ze brengt haar vader en beste vrienden op de hoogte van haar doodswens om hen de kans te geven afscheid te nemen. In de documentaire volgen we Sanne in haar laatste weken, waarin ze toeleeft naar de dag waarop ze haar lang gezochte rust zal vinden. Sanne is 24 maart 2014 overleden.

Ik laat je gaan is een korte documentaire over het zelfbeschikkingsrecht van psychiatrische patiënten, het verlangen naar rust en het grootste offer dat een vader kan maken uit liefde voor zijn kind.

De documentaire, die werd geregisseerd door Kim Faber werd geselecteerd voor de IDFA Student Competition en de Short Documentary Official Competition van het Environmental International Film Festival in Parijs. Ik laat je gaan was Kim Faber haar eindexamendocumentaire, waarmee zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting regie documentaire. Meer achtergrondinformatie is hier te vinden