Kinderen met Kopzorgen

Dat kinderen psychische problemen hebben is bijna normaal geworden: in elke klas zitten wel meisjes en jongens met ADHD of een autismespectrumstoornis als PDD-NOS – zelfs de afkortingen raken ingeburgerd.
Het is ook vanzelfsprekender geworden om voor dergelijke klachten hulp te zoeken. In deze documentaire laat Ingeborg Jansen het dagelijkse werk zien van een aantal behandelaars van de jeugdafdeling van de Riagg Rijnmond.
In hun contact met kinderen en hun ouders komen verschillende onderwerpen aan bod: hoe ga je als ouder om met een kind met een psychiatrische stoornis; wat zijn de voor- en nadelen van diagnostisering en wat vraagt de veeleisende samenleving van de huidige opvoeders. Hoe kunnen kinderen met een stoornis – en hun ouders – geholpen worden en wat zegt de toename van ‘kinderen met een diagnose’ over de huidige maatschappij?

 
 
[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”Ikon” externelink=”http://www.ikonrtv.nl/” dag=”28″ maand=”10″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/ikon-2/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”POW_00709346″ ]
[tab:Trailer]
 
 
 
Geen trailer beschikbaar
 
 
 
[tab:END]
[divider/]