Kony 2012

Kony 2012, één van de vele voorbeelden van de kracht van het internet, in twee dagen tijd is deze documentaire al meer dan 7 miljoen keer bekeken(Alleen op Youtube al!). Kony 2012 is een internetcampagne waarvan het doel is om de misdaden van de Oegandese guerrillaleider Joseph Kony onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Afgelopen maandag werd de video geplaatst en via socialmedia verspreide het zich razendsnel over het wereld wijde web.
Filmmaker Jason Russel, oprichter van de organisatie ‘Invisible Children’ maakte negen jaar geleden kennis met de dagelijkse gang van zaken in Oeganda toen hij daar op reis was. Hij maakte kennis met kinderen die als kindsoldaat werden gebruikt door de Christelijke Oegandese verzetsbeweging LRA, Lord’s Resistance Army van Joseph Kony. Aangezien Kony ondanks veroordelingen door het Internationale Strafhof in Den Haag nog steeds vrij rond loopt kwam Russel op het idee om het anders te proberen.
Het doel van Russel is om Kony en zijn misdaden bekend te maken bij het grote publiek. Meer informatie kunt u hierover vinden op de website en help mee!

[divider/]
httpvh://vimeo.com/37119711

[divider/]

Mirror Youtube versie

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc