Leven in een internetcafé

In Japan leven talloze jongeren in internetcafés omdat ze de huur van een appartement niet kunnen betalen. Ze hebben wel baantjes, maar die zijn slechts tijdelijk en het salaris daarvan is veel te laag om de huur op te hoesten.
In de documentaire ‘Japan’s Disposable Workers: Net Cafe Refugees’ die Shiho Fukada maakte voor MediaStorm is te zien hoe het internetcafé langzaam maar zeker is veranderd in een jeugdherberg. De ‘gasten’ brengen hun avonden door achter de computer. Ze roken, eten een bakje noodles leeg en proberen te slapen. ‘s Ochtends poetsen ze op het toilet hun tanden.
“Erg uitgerust ben ik niet”, zegt een somber kijkende jongen in de documentaire. “En erg veel geld spaar ik ook al niet.” Maar aan de andere kant heeft het leven in het internetcafé ook zijn voordelen. Hij krijgt nooit een rekening voor gas, water en licht.
Hun grote droom is om een fulltime baan te vinden. Dan krijgen ze een goed salaris en kunnen ze eindelijk in een echt huis wonen. Maar of een fulltime baan wel zo geweldig is? Daarover spreekt een oudere man in de tweede helft van deze documentaire. Hij kreeg een burn out, verloor al zijn inkomsten en woont nu ook in het internetcafé. Rokend en drinkend zit hij de hele dag achter de computer.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpv://vimeo.com/121705174
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]