Louis Theroux: Transgender Kids

In deze nieuwe Louis Theroux documentaire reist Louis Louis af naar San Francisco om kinderen te ontmoeten die in verkeerde lichaam zijn geboren, oftewel transgender zijn. Hun ouders staan voor een lastig dilemma; behandelen of de natuur haar werk laten doen?.
In Amerika heeft 41 procent van de transgenderkinderen op een bepaald moment in hun leven een zelfmoordpoging gedaan. Louis reist af naar het ‘Child and Adolescent Gender Center’ in San Francisco om kinderen te ontmoeten die zijn gediagnosticeerd met genderdysforie. Een groep baanbrekende medische professionals probeert nu deze crisis op latere leeftijd te voorkomen, door de overgang van transgender kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium te begeleiden. Een lastige beslissing, wat het begin kan zijn van een complexe reeks van medische interventies: van puberteitsblokkers tot hormoonvervangende therapie en uiteindelijk geslachtsveranderende chirurgie.
In de documentaire praat Louis onder meer met gezinnen over de levensveranderende keuzes die ze maken en de emotionele weg die zij inslaan.


[divider/]
[tab:NL]
[sc name=docubroken1 ]
[tab:Engelstalig]

[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1240690″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]