Mama, ik moet je iets vertellen…

De zeer persoonlijke en intieme documentaire ‘Mama, ik moet je iets vertellen…’ gaat over de familie van een misbruikt kind waarin het taboe om er over te praten na bijna 20 jaar doorbroken wordt.
Als kind ben ik seksueel misbruikt door mijn opa. Op mijn 9de besloot ik na vele jaren het tegen mijn moeder te zeggen. Deze gebeurtenis heeft uiteraard veel invloed gehad op onze familie. Er is nooit over het misbruik gepraat binnen mijn familie, terwijl ik weet dat hier wel behoefte aan is, ook door mij. Door middel van deze documentaire kan iedereen een keer zeggen wat hij of zij wil zeggen en dan is het klaar, afsluiting.
Ik ga het gesprek aan met mijn vader, mijn moeder, zusje, neefje, nichtjes, oma en oom en tante. Wat ging er in hen om toen het bekend werd? Wat hebben ze destijds allemaal ondernomen? Hebben ze misschien iets nagelaten waar ze achteraf spijt van hebben of zouden ze het de volgende keer weer precies hetzelfde aanpakken? Kortom hoe hebben zij het hele gebeuren ervaren en hoe kijken ze er jaren later tegenaan?

Producent en regisseuse Linda Tijssen maakte de documentaire op eigen initiatief tijdens haar opleiding Media en Entertainment Management, in de Open Space Minor. De documentaire is gemaakt met 0 euro budget en de crew bestond tijdens het gehele proces alleen uit Linda zelf en de cameraman Wouter Donks.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/87340428
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]