Trinity and Beyond The Atomic Bomb Movie

Aan de hand van voormalig top-secret filmmateriaal toont deze documentaire de ontwikkeling van kernwapens tussen 1945 en 1963. Voor deze, award winnende, documentaire uit 1995 sprak niemand minder dan William Shatner (Star Trek en Rescue 911 ;)) de voice-over in en werd de speciaal hiervoor geschreven soundtrack uitgevoerd door het Moscow Symphony Orchestra.
Trinity and Beyond The Atomic Bomb Movie, die een 8.0 op IMDB krijgt, onthult niet eerder getoonde, en zeldzame, beelden die gemaakt werden tijdens de ontwikkeling van deze ontzagwekkend wapens. Jarenlang lagen deze voormalige top-secret filmbeelden ergens in een overheidsarchief stof te vangen tot ze werden vrijgegeven voor deze documentaire.
De documentaire toont onder andere voormalig geheime beelden van de vele atoomproeven die uitgevoerd werden door de Verenigde Staten, Rusland en China, waaronder de explosie van een atoombom die nog steeds in de boeken staat als de grootste, door mensen veroorzaakte, explosie ooit.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[sc name=letop content=”Let op: Als je een ‘Ad Blocker’ aan hebt staan dan is de kans groot dat deze documentaire niet zal beginnen met afspelen of dat hij alleen de reclame voorafgaande aan de documentaire laat zien. Er zijn twee opties om dit op te lossen, of je zet je ad blocker uit of je koopt de documentaire ouderwets op dvd ;)” ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=A2jwM7qKjaA
[tab:END]

[divider/]