Medialogica: Holleeder – De val van een knuffelcrimineel

Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren – Willem Holleeder is al jaren een van Nederlands meest beruchte criminelen. Tot zijn vrijlating in 2012 is hij een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.
Medialogica onderzoekt in deze documentaire de periode waarin bekende Nederlanders met hem op de foto gaan, Holleeder columnist wordt en optreedt in College Tour. Een periode die op 24 maart van dit jaar definitief tot een einde komt. Dan leggen de twee zussen van Holleeder, Sonja en Astrid, en Sandra Klepper, de weduwe van de in 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper, verklaringen af over jarenlange bedreigingen.
Medialogica: over hoe media een beeld van Holleeder construeerden en hoe Holleeder diezelfde media naar zijn hand probeerde te zetten. Met: Peter R de Vries, Wout Morra, Erik Noomen, Dominique Weesie, Carel Kuyl, Auke Kok, Gerlof Leistra, Vico Olling, Jan Meeus, Raoul Serree en Lange Frans.

[sc name=npocredits2 programma=”Argos TV – Medialogica” externelink=”https://documentairenet.nl/omroep/medialogica/” dag=”25″ maand=”08″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/medialogica/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1234435″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1234435″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]