Tour de France Unchained

Nieuwe Docu! Tour de France: Unchained incl. eerste beelden

Netflix kondigt de release aan van een nieuwe documentaire over de Tour de France, waarin enkele van de meest memorabele momenten uit de geschiedenis van de wedstrijd worden belicht. De documentaire bevat onder andere exclusieve beelden van de valpartij van Philippe Gilbert tijdens de Tour de France van 2018, evenals een indrukwekkend beeld van de val van Julian Alaphilippe tijdens de recente Strade Bianche.

Bron: Escape Collective (@EscapeCycling) / Twitter

De documentaire belooft een meeslepende kijkervaring te bieden voor zowel wielerfans als voor iedereen die geïnteresseerd is in de Tour de France. Naast de impactvolle valpartijen, zal de documentaire ook aandacht besteden aan de heroïsche momenten van de wedstrijd, en de triomfen van de wielrenners die de Tour de France hebben gewonnen.

De trailer voor de documentaire is nog niet vrijgegeven, maar deze zal binnenkort worden onthuld. De releasedatum van de documentaire is op dit moment nog niet bekend, maar Netflix belooft dat deze binnenkort zal worden aangekondigd.

Met deze documentaire biedt Netflix een fascinerend inzicht in de geschiedenis en de hoogte- en dieptepunten van de Tour de France. Fans van de wedstrijd en van het wielrennen in het algemeen kunnen uitkijken naar een onvergetelijke kijkervaring.

De meest opvallende momenten in de tour de afgelopen jaren

De Tour de France, een van de grootste en meest prestigieuze wielerevenementen ter wereld, heeft de afgelopen jaren veel bijzondere momenten opgeleverd. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest gedenkwaardige momenten van de afgelopen jaren.

De valpartij van Chris Froome (2014)

In 2014 maakte de wereld kennis met Chris Froome, de Britse wielrenner die de Tour de France dat jaar zou winnen. Maar het was zijn valpartij in de vijfde etappe die de aandacht trok. Froome kwam ten val bij hoge snelheid en leek zijn Tour te moeten opgeven. Maar hij stond weer op, maakte de achterstand goed en wist uiteindelijk toch te winnen.

De valpartij van Tony Martin (2015)

In 2015 was het de beurt aan de Duitse wielrenner Tony Martin om de aandacht te trekken. Martin kwam ten val in de negende etappe en raakte daarbij zwaar gewond. Maar in plaats van op te geven, stapte hij weer op de fiets en reed de etappe uit. Hij zou uiteindelijk de volgende dag opgeven, maar zijn doorzettingsvermogen was een inspiratie voor velen.

De valpartij van Alberto Contador (2016)

In 2016 was het de beurt aan Alberto Contador om in de spotlights te staan. De Spaanse wielrenner kwam ten val in de afdaling van de Col de la Biche en leek zijn Tour te moeten opgeven. Maar hij stapte weer op de fiets en reed de etappe uit, zij het met een flinke achterstand. Hij zou uiteindelijk op de negende plaats eindigen.

De winst van Egan Bernal (2019)

In 2019 was het de beurt aan de jonge Colombiaanse wielrenner Egan Bernal om de Tour de France te winnen. Bernal was pas 22 jaar oud en de eerste Colombiaan ooit die de Tour wist te winnen. Zijn overwinning was een grote sensatie en een teken van een nieuwe generatie wielrenners die de sport domineert.

De valpartijen van Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe (2021)

Tot slot waren er de valpartijen van Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe in de afgelopen editie van de Tour de France. De val van Gilbert, die een beenbreuk opliep, was een pijnlijke herinnering aan de gevaren van de sport. De val van Alaphilippe, die gelukkig zonder ernstige verwondingen was, was een herinnering aan de onvoorspelbaarheid van de sport.

De Tour de France blijft een evenement vol spanning en sensatie, waarbij de beste wielrenners ter wereld tegen elkaar strijden op de meest uitdagende parcoursen. De bovengenoemde momenten tonen aan dat de Tour de France niet alleen een sportevenement is, maar ook een spektakel waarin de menselijke wilskracht en doorzettingsvermogen worden getest.

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230301_93101271