De helft van de wereldbevolking heeft een paar borsten. Heel gewoon dus, zou je zeggen. Toch is er veel te over doen. Daarom gaat de eerste aflevering van Metropolis over borsten.
In veel delen van de wereld heerst een taboe op de buste van een vrouw. Zo spraken mensen in Amerika er schande van toen de rechterborst van Janet Jackson even in beeld was tijdens de Superbowl. En dat terwijl borsten eigenlijk heel functioneel zijn. Bijna iedere moeder gebruikt ze om haar kinderen te voeden. In Metropolis zie je hoe verschillend men in de wereld omgaat met hun voorgevels.
Van jongs af aan drinken kleine kinderen bij moeder aan de borst. In de moedermelk zitten goede stoffen, zodat de spruiten lekker kunnen groeien. Maar sommigen houden het iets langer vol dan gemiddeld. Zo geeft moeder Gemma uit het Nederlandse Zwanenburg haar vijfjarige zoon en driejarige dochter nog dagelijks borstvoeding. Ook hun zus van zeven mag aan de borst wanneer ze er zin in heeft.
In Oekraïne is het ondenkbaar dat vrouwen in het openbaar hun borsten laten zien. Daarom gebruiken sommige vrouwen hun voorgevel om te protesteren. Je ziet hoe Oksana en haar vriendinnen zich zonder bovenstukje verzetten tegen het abortusverbod en hoe de politie hier hardhandig een einde aan maakt. Hierna neem je een kijkje in Kenia. Daar lopen alle vrouwen met blote borsten. En dat is volgens hen heel normaal. Want mannen moeten wel zien wat ze in huis halen, wanneer ze een van hen ten huwelijk vragen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu] 
[vpro-gemist id=”VPWON_1167885″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Metropolis over Borsten”
  1. Jammer dat hier “Silverlight” wordt gebruikt. Is een Microsoft product, werkt dus alleen foutloos in InternetExploder en die gebruik ik uit veiligheidsoverweging niet (ik gebruik Safari). Dit is een bekend probleem, de oplossing is het proberen af te spelen met uw Flash-Player). Om deze documentaire te kunnen zien kunt u het beste naar “uitzending gemist” (http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1270655) gaan waar u kunt kiezen om het af te spelen met uw Flash-Player (deze wekt namelijk wel). De voorgestelde oplossingen hierboven lossern het probleem niet op.

  2. Wat voor zever is dit nu weer dit is discriminerend voor hollanders in het buitenland.
    Het is niet toegestaan om deze aflevering vanaf u huidige geografische locatie te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *