Metropolis over de vagina

De helft van de wereld heeft er één. Toch wordt er overal ter wereld anders aangekeken tegen het vrouwelijke geslachtsorgaan. Is het bijvoorbeeld iets waar je openlijk over kan praten? Hoe verzorg je hem goed? Hoe noem je hem? En wanneer – en voor wie – pas je je vagina aan?
De vagina is in Japan een groot taboe. Kunstenares Rokude wil deze taboesfeer doorbreken door alledaagse objecten in de vorm van haar eigen vagina te knutselen. Eufrat uit Spanje heeft een bijzondere manier gevonden om haar geslachtsdeel met de wereld te delen. In de Fleshlight fabriek in Spanje worden replica’s van haar vagina gemaakt, gebruikt als seksspeeltje voor de man. En in Bangkok volgen de Metropolis reporters karaokemeisje Ning. Bewust van haar uiterlijk doet ze haar best om er altijd tiptop uit te zien. Ook haar vagina ontsnapt niet aan haar streven naar perfectie, wat voor haar betekent: hoe witter, hoe mooier. Met een speciale crème maakt ze ‘m een tintje lichter. Dit en nog veel meer in Metropolis over de vagina.
Deze documentaire van Metropolis werd oorspronkelijk uitgezonden op 00-00-2013. Meer Documentaires van Metropolis kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu] 
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1205954″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]