Mieren werken samen door een ketting 'daisy chain' te vormen

Iedereen weet dat mieren sterk zijn. Dat ze ook erg goed kunnen samenwerken bewijst deze video wel waar een kolonie mieren een duizendpoot naar hun hol slepen door middel van een 'daisy chain' te vormen, oftewel een kettingsysteem, madeliefjesketting..of gewoon een mierenketting (ik heb zojuist bepaald dat dit fenomeen vanaf nu zo heet :) ). Naast de inmiddels bekende viral video ook een versie die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt.


[divider /]

[onethird]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws]Iedereen weet dat mieren sterk zijn. Dat ze ook erg goed kunnen samenwerken bewijst deze video wel waar een kolonie mieren een duizendpoot naar hun hol slepen door middel van een ‘daisy chain’ te vormen, oftewel een kettingsysteem, madeliefjesketting..of gewoon een mierenketting (ik heb zojuist bepaald dat dit fenomeen vanaf nu zo heet 🙂 ). Naast de inmiddels bekende viral video ook een versie die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt. [/inleidingnieuws]

Onderstaande video kwamen we toevallig tegen, hierin is hetzelfde fenomeen te zien. In de bovenstaande video zien we in elk geval Leptogenys-mieren uit zuidoost-Azie. Journaliste Rose Eveleth van The Atlantic zag dit fenomeen en stuurde de video op naar Terry McGlynn, een entomoloog aan de California State University in Dominguez Hills. Hij bevestigde dat dit gedrag (mierenketting fenomeen 😉 ) nog onbekend is bij de mierenexperten.

[/twothirds_last]

[divider /]
.