Mookie

Mookie heeft veel fantasie, is geheim agent 008 en droomt over spanning en avontuur. In het dagelijks leven worstelt dit vrolijke Antilliaans-Surinaams jongetje van negen jaar met een nare bloedziekte: sikkelcelanemie. Eén keer was hij zo ziek dat hij bijna niet meer wakker werd. Hij had toen een droom die hij nog aan niemand heeft verteld. Mookie gedraagt zich echter nooit als een ziek jongetje: hij lijkt makkelijk door het leven te gaan, is geliefd, rapt, danst, kickbokst en voetbalt. Mookie is nergens bang voor, zegt hij. Maar als geheim agent gaat er geen dag voorbij of de dood ligt op de loer…
Ook vertelt Mookie over zijn vader, die is overleden, toen hij bijna drie jaar oud was. Zij vader werd doodgeschoten. Zijn moeder vertelt dat Mookie op zijn vader lijkt en dat hij haar troostte na de begrafenis, toen ze erg moest huilen. Mookie wordt gevolgd thuis, bij het voetballen en sporten, op school en bij het spelen met zijn vrienden.
De documentaire(NCRV) is onderdeel van de serie Zapp Echt gebeurd en bestaat uit acht jeugddocumentaires. Vooraf is een inleiding, de documentaire zelf begint rond 07:00. Meer informatie over de film is te vinden op mookiedefilm.nl.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/52621960
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]