Jongeren in Nederland die veroordeeld zijn tot detentie komen in een justitiële jeugdinrichting. Jeugddetentie duurt maximaal 2 jaar voor jongeren van 16 of 17 jaar, en maximaal 1 jaar voor jongeren tussen de 12 en de 15 jaar. In Amerika kan je er een stuk slechter vanaf komen aangezien Amerika een van de weinige landen is waar jongeren ook als volwassenen berecht kunnen worden.
In de ‘YIA cellblock’ van de Wabash Valley Correctional Facility in Indiana zitten meer dan 53 kinderen die als volwassenen berecht zijn in een speciale jeugdafdeling tussen de volwassene gevangenen. De straffen van deze jongeren lopen uiteen van 2 tot 30 jaar voor straffen die variëren van diefstal tot moord. Een voorbeeld is Paul Henry Gingerich, nog nooit in aanraking geweest met justitie en op het eerste gezicht een dood normale jongen. Op zijn twaalfde wordt hij echter als een volwassene berecht en krijgt hij 25 jaar celstraf voor aandeel in een moord.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=g3lw6PMjj40
[tab:Vimeo versie]

Young Kids Hard Time – Act One from Calamari Productions on Vimeo.

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Young Kids, Hard Time Director's Cut”
 1. verschrikkelijk medogenloos en onmenselijk systeem. er wordt bij de strafmaat totaal niet gekeken naar de achtergronden van het kind. echt onbegrijpelijk dat een rechter nog gerust kan slapen na het vonnissen van de meeste jongens uit deze docu.
  bah!

 2. Mooie docu, vooral het laatste met voorlezen brief. Laat meteen een ander gezicht zien, zo ook een andere mening. Maar goed of niet? De mens is een gewoonte dier. Het verleden word vaak gouw weer vergeten, eenmaal weer (vrij te zijn.

 3. ik wou graag een opmerking geven over de inleiding, want het klopt niet dat je maximaal maar 1 of 2 jaar detentie kan krijgen in Nederland afhankelijk van je leeftijd, een meisje die ik ken was 13 toen ze een delict gepleegd heeft waarnaar ze 3,5 jaar gevangenisstraf uitgezeten heeft in de hunnerberg. verder een hele ingrijpende documentaire en onbegrijpelijk dat ze van kinderen hun hele jeugd afpakken! zo maak je juist alleen maar criminelen lijkt mij…

 4. You actually make it appear so easy along with your presentation however I to find this topic
  to be actually one thing which I believe I’d never understand.
  It seems too complex and extremely extensive for me.
  I’m having a look forward to your subsequent put up, I will try to get the cling of it!

 5. Het is echt eenzijde van de medaille verhaal. hoeveel pijn kost het wel niet voor een Nederlands slachtoffer om te weten dat een dader er met een wijzende vinger vanaf komt omdat hij of zij 17 is. Ik vindt het niet extreem om naar te kijken en realiseer me dat het kinderen zijn maar ik realiseer me ook dat het moordenaars kinderen zijn. Het is jammer dat de nabestaanden van de slachtoffers niet hun zijde kunnen vertellen. Kortom goeie documentaire, van eenzijde gefilmd dus met een korreltje zout te nemen. Als Ik kon tekenen om minstens naar de helft van de straffen zoals hier in deze documentaire maar dan in Nederland te komen zou ik er meteen voor tekenen.

 6. Heb contact met Colt Lundy na het zien van een aangrijpende reportage op televisie,die naar mijn mening zulke straf absoluut niet verdient. En zal er alles voor doen het in de aandacht te brengen. En dat ik hopelijk iets voor de jongen kan doen. Het laat me niet los!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *