Next Goal Wins Trailer

Het voetbalteam van Amerikaans-Samoa werd in 2001 met maar liefst 31-0 verslagen door Australie en verdiende hiermee het label 'het slechtste voetbalteam in de wereld'. In de documentaire van Mike Brett and Steve Jamison documenteren ze de vooruitgang van het team nadat de Nederlandse oud-voetballer Thomas Rongen het roer overneemt en het team coacht in de kunst van het winnen.


[divider /]

[onethird]

Next Goal Wins Trailer

[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]
[sc name=nieuwsintro inleiding=”Het voetbalteam van Amerikaans-Samoa werd in 2001 met maar liefst 31-0 verslagen door Australie en verdiende hiermee het label ‘het slechtste voetbalteam in de wereld’. In de documentaire van Mike Brett and Steve Jamison documenteren ze de vooruitgang die geboekt wordt nadat de Nederlandse oud-voetballer Thomas Rongen het roer overneemt en het team coacht in de kunst van het winnen. “]

De naam Thomas Rongen (Amsterdam, 31 oktober 1956) zal bij weinig mensen bekend zijn. Rongen speelde in de jeugdopleiding van AFC Ajax maar kwam niet in het eerste elftal. Hij ging naar de Verenigde Staten waar hij tussen 1979 en 1986 speelde voor de Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Fort Lauderdale Strikers, Minnesota Strikers, South Florida Sun en de Chicago Sting.
De documentaire wordt omschreven als een hilarische maar tegelijkertijd toch zeer ontroerende documentaire en laat zien wat het werkelijk betekend om een winnaar te zijn. De documentaire komt als het goed is rond april 2014 uit in Europa.

[/twothirds_last]

[divider /]