Oliver Stone: The Untold History Of The United States Trailer

The Untold History Of The United States is een fascinerende tiendelige documentaireserie waarin Oscarwinnaar, scenarist en regisseur Oliver Stone focust op episodes uit de Amerikaanse geschiedenis die minder aandacht kregen, maar wel degelijk van grote historische betekenis zijn geweest. Er blijkt een geheim Amerika te bestaan dat eigenlijk nooit voor onze ogen bestemd was.


[divider /]

[onethird]

The Untold History Of The United States Trailer

[button14 linktarget=”_blank” url=”http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&;s=41712&;t=s&;f=SBX&;sec=video&;st=WOORD%20WOORD%20WOORD%20WOORD%20WOORD%20WOORD%20WOORD&;name=link%20algemeen%20Trailerspagina&;subid=trailerpaginadocu” titel=”Koop deze documentaire”]
[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] The Untold History Of The United States is een fascinerende tiendelige documentaireserie waarin Oscarwinnaar, scenarist en regisseur Oliver Stone focust op episodes uit de Amerikaanse geschiedenis die minder aandacht kregen, maar wel degelijk van grote historische betekenis zijn geweest. Er blijkt een geheim Amerika te bestaan dat eigenlijk nooit voor onze ogen bestemd was. [/inleidingnieuws]

Samen met historicus Peter Kuznick kamde Stone de nationale archieven uit van de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan, op zoek naar onthullende documenten, beelden en andere informatie. Daarbij richtten Stone en Kuznick zich op uiteenlopende onderwerpen. Ze wilden bijvoorbeeld weten waarom president Harry Truman destijds besloot de eerste atoombom op Japan te laten gooien en hoe de Koude Oorlog ooit begon.

Tijdens hun onderzoek stuitten de makers ook op verrassende informatie over de regeringsperiodes van de presidenten Eisenhower en Kennedy en over de verschillende oorlogen waarin Amerika sinds 1945 verwikkeld raakte − inclusief de oorlog tegen het terrorisme.

De serie deed de gemoederen in Amerika in elk geval hoog oplopen en Oliver Stone heeft geeb vrienden gemaakt onder zijn landgenoten. hoe je het wendt of keert, deze documentaire biedt zeker tegenwicht aan de Amerikaanse historici die doorgaans een positieve draai geven aan de zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis. Iets wat natuurlijk ook niet gek is gezien de winnaar altijd de geschiedenis schrijft.

EXTRA: Oliver Stone over The Untold History of the United States

[/twothirds_last]

[divider /]