Walter Hoeijmakers a.k.a. Mr. Roadburn

Noisey kreeg een exclusief kijkje in het leven van Walter Hoeijmakers, de man achter hét meest toonaangevende festival voor stonerrock, doom-metal en donkere psychedelica ter wereld; Roadburn. Het merendeel van de bezoekers is afkomstig uit het buitenland en komt niet voor tulpenbollen of de coffeeshop naar Nederland, maar speciaal voor dit festival. Het is voor hen het belangrijkste moment van het jaar.
De grote man achter de schermen van het festival -dat wordt gedomineerd door lange haren, tattoos en serieuze baarden- is de meest zachtaardige persoon ter wereld: Walter Hoeijmakers. Roadburn is voor hem een spirituele trip. En het is vooral dankzij zijn toewijding en liefde dat Roadburn heeft kunnen uitgroeien tot een alom gerespecteerd festival. Noisey liep mee tijdens Roadburn 2014 om te zien hoe hij van zijn passie een toevluchtsoord voor misfits heeft weten te maken.
Daarnaast wordt natuurlijk ook gesproken met de belangrijkste artiesten van Roadburn 2014: Mike Scheidt van YOB en Scott Kelly van Neurosis. “Roadburn is waar artiesten samenkomen om los te gaan en vrij te zijn. En Walter is de hoofdpersoon waar het allemaal om draait.” [divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]